Dieta

Sałatka z makrelą na pieczonym jarmużu.

Przez na 24 listopada 2017

Choroby, choroby… Dawno mnie tu nie było 🙁 A, że dziś piąteczek, to dodaję świetny przepis na posiłek z rybą w roli głównej! Bo kto nie lubi tradycyjnej sałatki z makrelą? Pyszna rybka, jajeczko, ogórek i… majonez. A co jeśli bez majonezu można stworzyć równie pyszną kompozycję? Dzięki Dietetykowi – Marcinowi Ostaszewskiemu, wiem, że można! To właśnie On podsunął mi ten przepis 🙂

Teraz ja dzielę się nim z Tobą.

Podaję Ci przepis na sałatkę z makrelą w całkiem innej odsłonie 😉

Składniki na porcję dla jednej osoby:

  • wędzona makrela ( ok. 150 – 200 g )
  • świeży jarmuż ( 2-3 duże garście )
  • pomidorki koktajlowe ( tyle ile lubisz 😉 )
  • papryka żółta ( wedle uznania )
  • garść nerkowców lub innych orzechów
  • duża łyżka oliwy Extra Virgine
  • sól, pieprz ( ewentualnie inne przyprawy, które lubisz )

 

Liście jarmużu zalej wrzątkiem i pozostaw do namoczenia przez ok 2 minuty. Następnie zapiecz w piekarniku ( ok. 10 min w 150 stopniach Celsjusza).

Makrelę obierz z ości i przypraw. Przełóż na upieczony wcześniej jarmuż. Dodaj warzywa i posyp orzechami. Na koniec polej ;)… sałatkę łyżką oliwy z oliwek.

I gotowe! 😉

Smacznego :*

Wypróbuj ten przepis i daj mi znać czy Ci smakowało 🙂

 

TAGI
POWIĄZANE WPISY

Dodaj komentarz

Kasia
Białystok, Polska

Cześć! Jestem Kasia – Mama, Żona, Trener personalny i „emerytowana” siatkarka w jednym. Krok po kroku realizuję swoje marzenia. Co dzień staram się być lepszą wersją Siebie :) Chcę zmotywować Cię do działania i pokazać Ci, że skoro Ja mogę spełniać swoje marzenia to TY TEŻ MOŻESZ! Oto Mój Świat – prosty, szczery, pełen emocji. Wchodź! Zapraszam! :)

Kategorie
Znajdź mnie na Facebook
Facebook Pagelike Widget
Archiwa